Invisalign

De Invisalign® Behandeling

Als u niet tevreden bent met de stand van uw tanden en dit zo min mogelijk zichtbaar wilt laten corrigeren, dan is de doorzichtige beugel van Invisalign® een optie. De ultradunne, doorzichtige hoesjes om de tanden (Invisalign® clear aligners) moeten om de 7 dagen tot twee weken voor de opeenvolgende aligner worden vervangen. De aligners zijn gemaakt van sterk thermoplastisch materiaal van medische kwaliteit, uniek ontwikkeld voor het Invisalign®-systeem. Telkens als u een nieuwe aligner over de tanden plaatst, zal uw gebit geleidelijk – stapje voor stapje, week na week – verschuiven naar de gewenste positie. 

Onderzoek en diagnose

Tijdens de tweede afspraak ”verzamelen van de gegevens” wordt er een 3D scan gemaakt van uw gebit. Naar aanleiding van deze scan wordt er door de orthodontist Alexander Nassy een gepersonaliseerd digitaal behandelplan opgesteld. Met de ClinCheck® software van Invisalign wordt de behandeling vooraf virtueel tot in het kleinste detail uitgewerkt. Het computermodel berekent de reeks van bewegingen die uw tanden zullen ondergaan. U ziet vooraf hoe uw gebit er op het einde van de behandeling zal uitzien. In sommige gevallen zal het nodig zijn om ruimte te maken tussen de tanden of om attachments (tandkleurige lijmbolletjes) op de tanden te plaatsen voor extra drukpunten. Vanuit het voorgestelde ClinCheck® model worden uw transparante persoonlijke aligners vervaardigd.

Behandelplan en Begroting

U krijgt na het bespreken van het behandelplan een kostenbegroting en formulieren mee naar huis. Voordat wij de Invisalign® beugel kunnen bestellen, moeten wij deze formulieren getekend van u ontvangen. Op het moment dat u aangeeft dat u akkoord gaat met de voorgenomen beugelbehandeling, ontvangt u een brief met alle informatie over het plaatsen van de beugel en hoe u het beste kunt omgaan met de beugel. Als u nog vragen heeft, kunt u deze per mail, telefoon en in de praktijk stellen aan een van onze medewerkers.